top of page

Åpne Data Hackathon for Bodø KommuneHvordan skape verdier ved å dele data?


Bodø Kommune ønsket å utforske mulighetene innenfor åpne data/datadeling Mirvaux produserte et hackathon på oppdrag fra Bodø Kommune under Arctic Innovation Week, hvor vi invitere innbyggere og andre interessenter til å finne de beste idéene å bygge videre på. Hackathonet ble gjennomført i samarbeid med Grunderuka Gnist/Arctic Innovation Week, bærekraftsenteret Kraft og Engage Centre.


Hvorfor hackathon?


Når man skal utforske nye problemstillinger og lage nye løsninger, kan hackathon-modellen være en god måte å komme i gang på. Mirvaux er opptatt av at hackathon/workshops skal lede til håndfaste resultat som kan utvikle seg til ferdige produkter og tjenester, derfor valgte vi i forbindelse med Åpne Data Hackathon å teste en ny insentivmodell. Du kan lese mer om denne her.
Crowdsourcing av idéer


Hackathonet gikk over to hele dager i lokalene til Kraft. Dag 1 besto av inspirerasjonsforedrag fra bla. Kjetil Robertsen(Lab Nord-Norge AS​), Daniel Lapidus(Datastory.org), Christian Landgren(iteam.se, ​Öppna Skolplattformen), Siri Vasshaug(Smartere Transport/NFK), Petter Unstad(Beddingen Kulturhus), Bodø Kommune, Tor Gausemel Kristensen og introduksjonsforesdrag av Lars A. Myrvoll(Mirvaux). Videre satte de ulike teamene/deltakerene i gang med research og konseptutvikling. Du kan se stream av inspirasjonsforedragene her.Innovasjon på høygir


En av de største utfordringene med hackathons, og workshop-arbeid generelt, er å lykkes med insentiver og deltakernes forståelse av problemstillingen. I forbindelse med Åpne Data Hackathon valgte vi å prøve noe nytt for å påse at de beste idéene skulle få gode forutsetninger for å videreutvikles slik at de kunne testes mot publikum/brukere. I stedet for pengepremier, premierte kommunen de beste idéene med utviklertimer fra JRC.no.


De 3 vinnerkonseptene


Juryen kåret totalt 3 vinnerkonsept som vi håper å kunne lenke til testbare versjoner av etterhvert.Helse Loop

Helse Loop er et konsept som gir pasienter et trygt reisealternativ hvor det er lettere å velge kollektivtransport. Helsetjenestetilbydere får større forutsigbarhet og tidligst mulighet for å tilpasse dagsplan ved forsinkelser. Transportselskap får tidlig innsikt i tentative reisebehov.


Bodøkalenderen

«Bodøkalenderen» er en gratis og nettbasert kulturkalender som bruker åpne data for å gi en oversikt over hva som finnes av kulturarrangementer- og tilbud i Bodø.


Haik

Haik, en app som oppmuntre privat personer til å samkjøre. De som skal kjøre lengre strekninger på over 3 mil kan enkelt publisere hvor og når de planlegger å kjøre samt hvor mange de har plass til.


Comments


bottom of page